Козметичните грешки, които правим всеки ден


549b4f557ca97_-_lpworkingbackstage-12005

Израснал в семейство на фризьори, сътрудничил на легендарни фотографи като Patrick Demarchelier, Helmut Newton и Richard Avedon, и редовно натоварен с кичурите на Daphne Guinness и Dita Von Teese, можем съвсем спокойно да предположим, че Laurent Philippon – Бъмбъл, арт директор и автор на Hair Fashion and Fantasy определено знае не едно и две неща за косата. Специално пред CARRA той споделя няколко стайлинг трикове, плюс няколко основни грешки, които много от нас допускат всяка сутрин.

1) Наложително е да сте с правилната прическа.

„Няма общо правило за всички; просто направете няколко крачки назад от огледалото и погледнете цялостната си визия и преценете – дали настоящата прическа е подходяща за вас. Това е едно от нещата, за което повечето жени грешат всеки ден. Вглеждането в близък план е голяма грешка, защото е важно да се гради върху цялостния образ – от главата до петите. Косата завършва целия силует; не е достатъчна правилната форма на лицето”

 

2) Младежки-изглеждащата коса е винаги на мода.

„Тук не става въпрос за специфичен стил, а за това да имате жива и лъскава коса. Това, от своя страна, ви кара да изгледате по-млади. Боядисаните коси придават на външния ви вид още по-младежка нотка. Много от жените спряха да вкарват златисти нотки в косите си, а наблегнаха върху по-пепелявото и сивото. Други се върнаха към детското излъчване, като си изрязаха бретона (включително и Бионсе).

Но тези прически не са за всеки, така че имайте предвид, че има хитрост за грациозния растеж на косата ви, ако се окажете в тежък случай на „бретонени угризения”. В нашите салони, ние сме специализирани в рязането на бретон с бръснач, което помага на косата да расте по-лесно и бързо. Похабените, подрязани бретони са по-трудни за израстване, но когато е леко изтънен в краищата, е много по-лесно да се смеси с дългите кичури, особено когато косата е преметната настрани или назад.”

 

549b4f541f9e5_-_elle-bumble-products3-1200

 

3) Твоята нова любима прическа е готова само с един трик.

„Независимо,  дали косата ви е прекалено тънка или прекалено дебела, аз винаги препоръчвам една и съща техника. След измиване, пръснете от лака за коса по цялата дължина на влажната, подсушена с кърпа коса и след това, навийте няколко отпуснати плитки. Издухайте косата със сешоар, разплетете плитките, освобождавайки меките чупки на косата.

Ако косата ви е по-финна и пада леко надолу, потърсете подходящ лак за коса с лека текстура, който ще направи косата ви да изглежда по-плътна. Но ако косата ви е естествено плътна, вземете си вакса, поставете я върху къдриците, за да ги укротите и придадете обем.“

 

4) Отнема само няколко фибички, за да запазиш сешоара.

„Всеки си мисли, че най-добрият вариант да хване непокорната си коса е конската опашка. Но не е! Вместо това, си направете Френски туист (косата е завита във вертикална ролка надолу по задната част на главата), тъй като той няма да остави следи от ластик. Поставете две или три фиби, които да придържат извивките на кока и да предпазват вашата визия непокътната, дори в дъжда.”

 

549b4f54ee20a_-_laurent-philippon-author-photo-12007

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *