Maison&Objet 2015


MAISONMAIN

MAISONMAIN

Януарското издание на изложението Maison et Objet в Париж е като Мека за всички водещи имена и лица в интериорния дизайн. Като ревютата Пролет/Лято в модната индустрия, Януарското Maison et Objet поставя трендовете за предстоящата година. Отпразнувайки 20-годишният си юбилей тази година, спкойно можем да кажем, че Парижкото събитие се е установило като лидер в интериорните изложения в целия свят. Неговата слава и всеобхватност е отражение на разнообразието и високата класа на изложителите, които участват в една от много зали

Всяка година трендсетърите от МAISON&OBJET Observatory предлагат обстоен преглед на вдъхновенията в дизайна за следващите няколко месеца. Трите основни насоки, които бяха представени за 2015/2016 са Nature made, Human made, Techno made.

NATURE MADE от Франсоаз Бернар – Учени, художници и дизайнери предизвикват Майката Природа и се намесват в нейните закони. Оставяйки се на късмета, експериментите и мутациите създадени от тези био-магьосници са неверояни. По този начин се раждат запленителни творения, които водят до нова генерация продукти.

HUMAN MADE от Елизабет Лериш – Ръката, оръдието на новият лукс, докосва и трансформира. С азбуката на материалите и граматиката на техниката, способите на нео-занаятчиите дават образ на рядки и чувствени предмети. Тези творения демонстрират своята уникалност отвъд функциите, които изпълняват.

TECHNO-MADE от Винсент Грегоар – Дизайнерър от ново поколение, който се крие под бялата престилка на инжинера. Дизайна на приятни на външен вид машини, свързани с дигиталния свят, чрез който алгоритмите на модерния комфорт се променят и създават нова връзка със света. И следователно съвсем нови житейски преживявания.

 

А ето ги и трендовете в интериорния дизайн за 2015:

Топли метали:

 

1chanelpurseonesieuse

Отивайки си от миналогодишната медна треска, металика беше силно представен на изложението, но този път бе много повече наслагването на различни нюанси и забележителни шарки, които съдържат топъл металик в основата си. Отблясъци на мед и злато минават покрай титаний и сребърни прорези, в геометрични форми, обргъщайки меката мебел и осветителните тела. Масата за хранене е преобразена с топлия металик в подложките за хранене, златните прибори и аксесоарите в пастелни цветове.

 

Загадки на неон:

MOODBOARDS-neon

Този тренд може да не се хареса на всеки, но включете го където можете, тъй като ще бъде страхотен хит тази година. Препратки към неона се виждаха навсякъде из Maison тази година, а препратката към младежкото и забавното усещане на 90те е заразителна. Забелязани на тапети, мебели и аксесоари за дома, съберете различни десени, за да постигнете завършен вид.

 

Синьо от Санторини:

MOODBOARDS-santoriniblue-2

Лесен и прост начин да внесете лукс и стил в интериора е Синьото от Санторини. Предизвикващ модерен Средиземноморски привкус, царското наситено синьо бе забелязано в много от колекциите на водещите марки. Загадъчно и благородно, комбинирайте Синьото от Санторини с искрящо бели предмети, за да постигнете един елегантен и вечен стин. Мислете си за средиземноморски материи като порцелан и коприна и ги използвайте в интериора, за да постигнете хармония. Насложете с тюркоаз или мастилено лилаво, за да вкарата дълбочина в декора.

 

Естествени материи:

MOODBOARDS-naturalmaterials-

Еко вълната е все по-силна и в света на интериора – наблюдава се осезаемо насочване към натурални и естествени материали, а тази година бяха постояно присъствие из салоните на Maison. Пастелите и натуралните тонове са сигурен избор. Това е един лесен тренд, който може да се постигне – естествените материи се комбинират с почти всеки стил, а за по-голяма загадъчност комбинирайте различни естествени материали – дърво, кожа, вълна, за да получите един вечен интериорен стил.

 

В крак с избора на Vogue, и ние се влюбихме в тапетните дизайни на Антоанет Поасон (не само защото е приятелка на CARRA):

“Антоанет Пасон зашемети любителите на тапети с пускането на новата си колекция на миналогодишното издание на Maison & Objet. Със специалност в тапетите тип домино – които се рисуват на ръка, модул след модул – последните дизайни имитираз стена с барокови фрески и стъклени декорации, наситени със сюрреализъм в стил Fornasetti.”

 

 

antoinette-poisson1

 

Освен Синьото от Санторини, нямаше как да пропуснем и още един нюанс на синьо – този път с петролена примеска. Със сигурност един цвят, които ще следим и за вбъдеще.

 

received_10205951282120303 received_10205951280480262

 

48 часа отлетяха е лудо обикаляне, много снимки и разговори, срещи със стари приятели, малко коктейлни хапки и няколко мини чаши с розе.

Както винаги за нас беше удоволствие.

До скоро Maison & Objet,

С Любов,

 

Carra

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *