673 думи за магическатa трансформираща сила на гащеризона


Slim-women-fashion-romper-long-jumpsuit-sexy-loose-pants-3-colors-black-red-deep-blue-free

Искате ли да спечелите приятели и да влияете на хората? Излезте навън и си купете един гащеризон.Сериозно.

Терминът „стилистична икона” е много забавен за изследване: Защо почитаме другите въз основа на техните дрехи?Колко действително дълбока е тази пленителност? И какво, ако тези „икони” не са точно безупречни? Ето разказа на нашата редакторка:

Миналата седмица, присъствах на писателско парти само с жени, в добре обзаведения дом на наши литературни герои. Естествено, треската за това какво да облека продължи няколко дни преди събитието. Но когато най-накрая избрах тоалета, изглеждаше очевидно: черен гащеризон Steven Alan с леко заострени обувки и прилепнала около торса горна част.

Това е правилният избор за подобни случаи, защото има един добре установен факт, че дамите обичат гащеризони. Всеки път, когато нося този гащеризон, получавам комплименти от жени. Отчасти, това е защото този тип облекло все още е малко неочакванo. Спомняте ли си Ема Стоун, която носеше гащеризон Lanvin в пенлив цвят на наградите „Златен Глобус” и социалните медии бяха „изумени” от това. Това е шик и секси, без да бъде публично разкрито – повечето гащеризони покриват краката и деколтето също е закрито. Носенето на гащеризон казва: „Обличам се заради себе си, а не заради мъжките погледи”.

 

landscape_1421193788-screen_shot_2015-01-13_at_70147_pm

 

Сред модните ми приятели, аз съм малко закъсняла за подобен стил. Дълго време си мислех и осъзнах, че логиката е сигурната бариера, а имено Как ще ходя до тоалетната? Но, честно казано, това не е голяма драма, а имено да сваляте горната част на тоалета си няколко пъти на ден.  Притеснявах се, че гащеризоните ще ме накарат да изглеждам като трътлесто дете. Тези страхове, обаче, бяха напълно потушени още първият път, когато пробвах гащеризон, и видях как той създава една дълга и елегантна фигура.

„Надявам се те никога да не излязат от мода”, каза моя приятелка, запалена по гащеризоните. „Облича се отдолу нагоре и някакси не е като да носиш рокля  – дори когато го обличаш в ситуации, в които всеки е облечен малко по-небрежно”. Както обяснява същата дейвойка, точно защото гащеризоните са неочаквано облекло, те са малко по-трудни за категоризиране. Ако сте облечени с гащеризон на неформална среща, изглежда все едно сте се справили с обличането, но не по трудния начин (тоест – 5 часа стоене пред гардероба и огледалото).

 

brights-and-floral

„Обичам това, че гащеризонитеса един лесен начин да изглеждаш добре”

Ако ще го носите на някое изискано място, може да изглеждате като стилен иконоборец. Той може определено да ви накара да се почувстване в унисон с този културен момент, в който се цени сексуалната двусмисленост, особено при доста формални събития, където всички дами са облечени с традиционните си рокли. В действителност, в гащеризона се загатва мъжкото облекло,което е в противоречие със скучния холивудски блясък, който се среща по-често при традиционната черна вратовръзка.

Майка ми, която винаги е била в крак с модата, носеше гащеризони през 90-те. Нещо в мъжките облекла определено я привличаше. „Не обичам пухкавите дрехи. Не мисля, че изглеждам добре в тях. Харесвам строгото облекло”, повтаряше ми тя. Носеше гащеризони преди, но много по-авангартни от тези сега. Непрестанно повтаряше, че обича да бъде „малко” различна от останалите. Върнах се назад в годините, когато мразех нейните гащеризони и отказвах да излизам с нея на публични места, когато ги носеше, най-вече защото бях отвратителна тийнейджърка по онова време. Баща ми също ги намрази. Казваше на майка ми, че прилича на някой, който работи на бензиностанция.

Fashion-women-font-b-jumpsuit-b-font-British-style-the-waist-beads-flower-one-shoulder-font

Наскоро разговарях с майка ми на тази тема по телефона. През цялото време баща ми крещеше във фонов режим:”Никой не изглежда добре в гащеризон!”, което провокира майка ми да каже:”Никога не съм избирала облеклото си заради баща ти. Той няма влияния върху това какво купувам или не купувам”.

Смятам, че гащеризона притежава особена магия, особено, когато други жени ви правят толкова много комплименти, когато го носите. Гащеризонът показва, че не сте жена, която се влияе от становищата или мненията на мъжкото съсловие. Моята близка приятелка разказва:”Носих гащеризон на една сватба и другите жени ме накараха да се чувствам като кралица!”. В сравнение с жените, които носят тези скучни, идентични шаферски рокли, жена облечена в гащризон царува като Клеопатра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *